Partners

In augustus 2010 heeft ALLBOX (Harelbeke) officieel de acquisitie van Degen Packaging (Herstal) succesvol afgerond. Als gevolg daarvan bieden wij nu boven onze zelfgeproduceerde golfkartonnen verpakkingen op maat van de klant ook een 1-stop-shop aan van  verpakkingen (uit golfkarton, massief karton, plastic, ...) en uiteenlopende toebehoren. Daarmee breiden wij zowel ons geografisch netwerk als ons productgamma uit. Op die manier wordt ons logistiek en commercieel netwerk letterlijk tot bij U, de klant, gebracht.  Per 1 augustus 2015 werd de naam van Degen Packaging veranderd in Allbox Emballages.

   

In oktober 2010 is er een joint-venture tot stand gekomen met Frano Packaging uit Schelle (Antwerpen). Frano is reeds jaren een bepalende speler op de markt van standaarddozen. Deze zijn beschikbaar in tal van formaten en kwaliteiten en binnen 48u leverbaar.

In april 2014 werd de joint venture Hodi & Allbox opgericht. Deze joint venture is voor beide partijen de perfecte strategische aanvulling in het aanbieden van een globaal verpakkingsoplossing.

Hodi Verpakkingen BV is een gerenommeerde naam in de Nederlandse verpakkingswereld. Allbox Network is reeds 35 jaar een producent van golfkarton, actief van Parijs tot Amsterdam.

Deze intense samenwerking is tot stand gekomen om de missie, worry free packing, nog beter waar te maken.

   

Allbox voldoet sinds maart 2017 aan de voorwaarden gesteld door het FSC® (Forest Stewardship Council). Dit houdt in dat het papier dat door ons wordt gebruikt om golfkarton te produceren enkel afkomstig is uit duurzaam beheerde gebieden.

Kiezen voor golfkarton, is kiezen voor rendement … op alle vlakken. 70% van alle versproducten wordt reeds in golfkarton verpakt. Niet zo vreemd, want golfkarton blijkt een ideaal verpakkingsmateriaal :gemakkelijk te vervoeren, hygiënisch en goed recyclebaar

 

 

ALLBOX is lid van Fetra (Federatie van Papier- en Kartonverwerkende Bedrijven). Daardoor leveren wij onze bijdrage aan de ontwikkeling binnen de papier- en kartonverwerkende sector op het vlak van leefmilieu.  Fetra zorgt onder andere voor de totstandkoming van (Europese) verklaringen over papierrecyclage en voor richlijnen in verband met het milieuvriendelijk gebruiken van papier. ALLBOX verbindt zich ertoe deze na te leven. Doordat Fetra ook een rol speelt bij de ontwikkeling van CAO's voor arbeiders en bedienen in de papier- en kartonindustrie wordt ook een bijdrage geleverd aan de sociale en economische aspecten van de papier- en kartonindustrie.

   

Doordat ALLBOX lid is van Fetra zijn wij ook betrokken bij de FEFCO-organisatie (European Federation of Corrugated Board Manufacturers). Golfkartonnen verpakkingen kunnen worden beschreven aan de hand van uniforme FEFCO-codes. Dat maakt het identificeren van een verpakking gemakkelijker. ALLBOX kan u bovenop de standaard FEFCO-modellen ook andere op maat gemaakte verpakkingen leveren.  

Kiezen voor golfkarton ... is kiezen voor rendement, op alle vlakken. 70% van alle versproducten wordt reeds in golfkarton verpakt. Niet zo vreemd, want golfkarton blijkt een ideaal verpakkingsmateriaal: gemakkelijk te vervoeren, hygiënisch en goed recycleerbaar. Golfkarton.org roept op tot samenwerking om te komen tot een nog duurzamere verpakkingsketen

Paper Chain Forum is een gezamenlijk initiatief van de papierketen, met de bedoeling te informeren en te communiceren over de relatie papier en milieu.

Nieuws

28 augustus 2016

Een 'muule' (Oostends dialect voor gezicht) op een 'ulle' (Oostends dialect voor deksel) ... daarvoor staat 'Ullemuul'n'.

lees meer »

4 december 2015

Sinterklaas verrast jong en oud ...

lees meer »

15 juni 2015

De Grote VerLEIEding, een feest in stad Kortrijk en omstreken na 20 jaar Leie werken.

lees meer »

2 maart 2015

'The Antwerp Design Seminars & Lectures' (ADSL) gebruikte tijdens hun workshop golfkarton als basis voor hun creatie, de constructie van een mockup .

lees meer »